top of page

Deň Európy s EPAS Sečovce!

Deň Európy (9. mája) je oslavou mieru a jednoty v Európe. Tento deň si pripomíname výročie historickej "Schumanovej deklarácie". V nej je načrtnutá myšlienka novej formy politickej spolupráce v Európe, pri ktorej by sa vojna medzi európskymi národmi stala nemysliteľnou. Návrh Roberza Schumana sa považuje za začiatok budovanie spoločenstva krajín, ktoré dnes nazýva Európskou úniou.


Oslávili sme symbolické narodeniny Európskej únie!


Pri tejto príležitosti sme si pripravili pre žiakov našej školy počas 2. vyučovacej hodiny bohatý program, ktorý pozostával z 3 častí:

  1. vedomostný kvíz o histórii a súčasnosti EÚ (Kahoot).

  2. ďalšou úlohou bolo uhádnuť známu osobnosť členských štátov EÚ z rôznych oblastí ako sú napr. politika, veda, šport a pod.

  3. aktivita s názvom "Uhádni štát" za pomoci premietaných obrázkov, ktoré charakterizujú daný štát, mali jednotlivé tímy uhádnuť jednotlivé štáty.

Na záver sme mali pre všetkých súťažiacich po 2. vyučovacej hodine (na veľkej prestávke) pripravené malé občerstvenie, ktoré pozostávalo z typických jedál členských štátov EÚ ako sú napr. rakúska Sacherova torta, belgické muffiny a waffle, česká Kofola, talianské Tiramisu, holandský Rose koek a pod.


6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page